شاید به ذهن شما هم این سوال رسیده باشید که چرا برنامه نویسی یاد بگیریم؟ یا اینکه اصلا یادگیری برنامه نویسی برای من مفید هست یا نه؟ در این نوشته قصد دارم تا شما را با برخی مزایای برنامه نویسی آشنا کنم، امیدوارم این نوشته بتواند به شما کمک کند که تصمیم بهتری بگیرید. پس لطفا تا انتهای مطلب با من همراه باشید
یه شغل مناسب چه ویژگی هایی داره؟
همه ما در مسیر زندگی مان به نقطه ای میرسیم که باید شغل خود را انتخاب کنیم و این سوال برای مان به وجود می آید که شغل مناسب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ یک شغل خوب، شغلی است که بتواند سه نیاز اساسی را در ما بر طرف کند:
- نیاز مالی : اولین و بدیهی ترین ویژگی یک شغل خوب این است که درآمد مناسبی داشته باشد و بتواند نیاز مالی ما را برطرف کند، خوشبختانه چه در ایران و چه در سطح جهانی برنامه نویسی شغل پر درآمدی محسوب میشود و برنامه نویس ها معمولا وضعیت مالی خوبی دارند.
- نیاز به مهم بودن (عزت نفس) : ما باید سراغ شغلی برویم که به ما احساس ارزشمند بودن بدهد و این حس را داشته باشیم که کاری که انجام میدهیم، ارزشی به جامعه اضافه میکند برای مثال یک پزشک با کمک به حفظ سلامت افراد احساس ارزشمند بودن میکند یا یک معلم با کمک به یادگیری بهتر دانش آموزان احساس ارزشمند بودن میکند، در شغل برنامه نویسی ما برای کسب و کار های مختلف زیر ساخت های نرم افزاری ایجاد میکنیم و عملا زندگی کردن در دنیای مدرن بدون کمک برنامه نویس ها ممکن نیست.
- نیاز به اعتماد به نفس : ما نیاز داریم احساس کنیم که کاری که انجام میدهیم کاری خاص و ویژه است که هر کسی از پس انجام آن بر نمی آید، این چنین شغل هایی به ما اعتماد به نفس میدهند و به طور قطع برنامه نویسی یکی از این شغل هاست.
با برنامه نویسی چه کار هایی میشه کرد؟
برنامه نویسی زیر شاخه های مختلفی دارد و از برنامه نویسی در زمینه های مختلفی میتوان استفاده کرد که با توجه به نیاز و علاقه مان میتوانیم یک یا چند تا از این موضوعات را یاد بگیریم.
- برنامه نویسی تحت وب : امروزه بسیاری از وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها در زندگی ما نقش پررنگی ایفا میکنند، فروشگاه های اینترنتی مثل دیجیکالا، روژا و…
فعالیت در زمینه وب به دو بخش کلی تقسیم میشود : 1 برنامه نویسی سمت سرور(Backend) 2 برنامه نویسی سمت کاربر(Frontend). برنامه نویسی سمت سرور مربوط به کار هایی است که در پشت پردۀ سایت اتفاق میافتد و کاربر چیزی از آنها نمی بیند برای مثال در سایت دیجیکالا مدیریت سفارش ها و بررسی موجودی کالا ها و… در سمت سرور انجام میشود
برنامه نویسی سمت کاربر، مربوط به تمام چیزهایی میشود که کاربر مشاهده میکند برای مثال در سایت دیجیکالا نحوه قرار گرفتن کالا ها در صفحه، فیلتر کردن محصولات و… قسمت های مختلف صفحه مربوط به برنامه نویسی سمت کاربر است - برنامه نویسی ویندوز : ما میتوانیم با استفاده از برنامه نویسی نرم افزار های کاربردی برای ویندوز بنویسیم. شرکت های زیادی در ایران و جهان هستند که نیاز به نرم افزار های بخصوصی برای انجام کار هایشان دارند مثل نرم افزاری های مالی و حسابداری یا نرم افزار های مربوط به مدیریت منابع انسانی. همچنین اگر علاقه مند باشیم میتوانیم با استفاده از موتور های بازی سازی، بازی های ویندوزی بسازیم.
- برنامه نویسی موبایل : بازار برنامه های موبایلی این روز ها پر رونق است و بسیاری از افراد علاقه دارند که در این زمینه فعالیت کنند. بسیاری از کسب و کار ها علاقه دارند که نرم افزار خودشان را داشته باشند و حاضرند برای داشتن اپلیکیشن خودشان هزینه کنند.
چطور مطمئن شویم که زمینه تخصصی درستی انتخاب کرده ایم؟
اگر مطمئن نیستید که در کدام زمینه شروع به یادگیری کنید، نگران نباشید! تغییر دادن زمینه تخصصی در برنامه نویسی، آنقدر ها که فکر میکنید کار سختی نیست. برای مثال اگر شما برنامه نویسی تحت وب کار کرده باشید و تصمیم بگیرید که برنامه نویسی اندروید کار کنید، نیاز نیست از صفر شروع به یادگیری کنید. بسیاری از بخش ها، بین این دو مشترک است و شما اصول پایه برنامه نویسی را یاد گرفتید. شروع کنید و اگر در آینده لازم دیدید مسیر خود را تغییر میدهید.
خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتید و این مطلب رو خواندید، خیلی خوشحال میشم که نظرتون رو باهام به اشتراک بزارید.