چطور برنامه نویسی را شروع کنیم؟
اگر قصد دارید برنامه نویسی را به عنوان شغل اصلی یا مهارت جنبی را یاد بگیرید به شما تبریک میگویم. ممکن است ایده ی جذابی برای ساخت سایت یا نرم افزار به خصوصی در ذهن داشته باشید که شما رو جذب یادگیری برنامه نویسی کرده است یا اینکه دوست برنامه نویسی دارید و شما هم علاقه مندید که از مزایای شغلی برنامه نویسی بهره مند شوید یا ممکن است به دلایل دیگری این فکر به ذهن تان رسیده باشد که میخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید، در هر صورت قبل از اینکه هزینه کنید و در دوره های گران قیمت ثبت نام کنید لازم است چند نکته مهم را بدانید.
چرا داشتن مسیر آموزشی مهم است؟
بسیاری از افراد در شروع یادگیری، از مسیر درست و اصولی پیش نمیروند که باعث میشود دیر تر به نتیجه برسند یا به کلی دل زده شوند و برنامه نویسی را کنار بگذارند. در واقع مشکل بسیاری از این افراد نداشتن استعداد نیست بلکه معمولا این افراد به دلیل نداشتن مسیر یادگیری مشخص، مدام تغییر مسیر میدهند و در نهایت به مقصد مطلوبی نمیرسند. برای اینکه در شروع یادگیری عملکرد بهتری داشته باشیم، حتما نیاز است که مسیر یادگیری خود را تعیین نماییم و قدم به قدم پیش ببریم.
برنامه نویسی چیست و برنامه نویس کیست؟
برنامه نویسی، نوشتن دستور العمل برای کامپیوتر است تا کار مشخصی را برای شما انجام دهد. در واقع هر نرم افزاری که شما استفاده میکنید از چندین دستور العمل تشکیل شده که کار های به خصوصی انجام میدهند برای مثال اپلیکیشن اینستاگرام. اپلیکیشن اینستاگرام دستور العملی برای ثبت نام دارد که تک تک مراحل آن توسط برنامه نویس یا برنامه نویس هایی نوشته شده، هر عملکردی در این نرم افزار یک دستور العمل است، پست گذاشتن، لایک کردن، کامنت گذاشتن و….
برای اینکه بتوانیم برای کامپیوتر دستور العمل های مناسب بنویسیم نیاز به دو مقدمه داریم:
- باید بدانیم که کامپیوتر چطور فکر میکند و چه کار هایی میتواند انجام بدهد
- باید دستور العمل خود را به زبانی بنویسیم که برای کامپیوتر قابل فهم باشد
مراحل یادگیری برنامه نویسی چیست؟
برای شروع برنامه نویسی اولین چیزی که باید یاد بگیرد مبانی برنامه نویسی است. مبانی برنامه نویسی، اصولی است که بین تمام زبان های برنامه نویسی مشترک است و کافی است که شما این اصول را با یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرید، بعد از آن یادگیری زبان های برنامه نویسی بعدی برای تان به مراتب راحت خواهد بود. این اصول به شما یاد میدهد که کامپیوتر چطور فکر میکند و چطور رفتار میکند، یادگیری این اصول برای اینکه بتوانید یک برنامه قابل اجرا برای کامپیوتر بنویسید ضروری است.
برای شروع برنامه نویسی زبانی را انتخاب کنید که به زبان انسان نزدیک تر باشد یا به عبارتی زبان برنامه نویسی سطح بالا(نزدیک به زبان انسان) باشد، این به شما کمک میکند که بهتر مبانی برنامه نویسی را درک کنید، میتوانید از زبان برنامه نویسی python ، C# ، javascript یا …. برای شروع استفاده کنید.
بعد از یادگیری مبانی برنامه نویسی شما باید با این مفاهیم آشنا شده باشید:
- متغیر ها؛ متغییر ها انواع مختلفی دارند متغیر های عددی، متنی، منطقی و… برای مثال زمانی که شما میخواهید وارد سایتی بشوید از شما نام کاربری و رمز عبور خواسته میشود، این ها متغیر هستند
- شرط؛ برنامه ما نیاز دارد که برای حالت های مختلف عملکرد های مختلف داشته باشد، برای مثال اگر کاربر رمز عبور خود را به اشتباه وارد کند برنامه ما باید به او اطلاع بدهد که رمز اشتباه است اما در صورتی که رمز درست باشد کاربر باید وارد سایت بشود، بنابر ما نیاز داریم که دستورات خود را مشروط به این کنیم که رمز عبور صحیح باشد یا نه؟
- حلقه؛ گاهی اوقات ما نیاز داریم که کامپیوتر دستورات مشخصی را تکرار کند اما لازم نیست که ما هم در متن برنامه ای که مینویسیم دستورات را تکرار کنیم، ما میتوانیم از حلقه ها استفاده کنیم.
- تابع
- شیء و ارث بری
بعد از اینکه اولین زبان برنامه نویسی تان را یاد گرفتید و با مفاهیم بالا آشنا شدید، شما آماده این هستید به عنوان یک برنامه نویس تازه کار وارد بازار کار شوید، اما به هیچ وجه به این معنی نیست که شما همه چیز را یاد گرفتید. شما میتوانید فریم ورک و تکنولوژی های مختلف را یاد بگیرید و نرم افزار های خودتان را بنویسید اما این را به خاطر داشته باشید که مسیر یادگیری برنامه نویسی هرگز تمام نمیشود و بعد از ورود به بازار کار آموزش دیدن را متوقف نکنید.
خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتید و این مطلب رو خواندید، خیلی خوشحال میشم که نظرتون رو باهام به اشتراک بزارید